Vi kan nu presentera en riktigt trevlig mat & vinresa till Frankrike med vår egna Frankrike-specialist Marie Zschiedrich.
20-26/4 2024

Lördag 20/4 – Flyg Köpenhamn-Nice
Ankomst kl 21,00 til Nice.
Incheck på The Deck****(20-23/4)
Ett mycket mysigt och välkomnande 4-stjärnigt boutiquehotell med vänlig service, beläget i hjärtat av Nice, intill gågatan med sina affärer och restauranger bara 2-3 minuters promenad till stranden och ca 5 minuters promenad till den gamla staden.

Söndag 21/4
En heldagstur till Tourettes sur Loup. En liten charmig medeltida by några kilometer från Vence. Vår Tourrettes-sur-Loup-guide avslöjar dess charm och hemligheter… I mer än ett sekel har byn varit känd för sin odling av violer, en typ som brukar kallas ”Victoria”. ”Violet Village” är den enda byn i Frankrike som odlar dem så intensivt. Violer växer året runt.
Lunch på Le Cinq som drivs av den svenske kocken Stefan Linde. Lunch inkl ½ flaska vin, vatten och kaffe.
Efter lunch åker vi vidare till St Paul de Vence, en mysig medeltida konstnärsby. Staden är en av de vackraste städerna i södra Frankrike och är uppbyggt på en kulle som har fantastisk utsikt över omgivningarna. Staden byggdes på 1500-talet och en hel del av byggnaderna från denna period är fortfarande kvar.

Måndag 22/4
Efter frukosten är det dags för matvandring i Nice. Promenera genom gamla stans pittoreska gator och stoppa för provsmakningar av superba traditionella livsmedel och viner, intressanta fakta och roliga berättelser i drygt 4 timmar. Njut av artisanal patisserie, AOC Provensalska viner, handgjord choklad, Bond ostar, kalvskuret kött, Socca, Pissaladiere, Limoncello, Gelato och en mängd lokala specialiteter inklusive en sit-down restaurangmåltid med speciellt utvalda viner.
På kvällen är det middag på en väldigt trevlig restaurang, Les Sens Nice. Ligger beläget i hjärtat av Nice nära Place Massena. Restaurangen erbjuder goda och skickligt tillagade rätter uteslutande av säsongsbetonade & lokala råvaror. Middag inkl ½ flaska vin, vatten och kaffe

Tisdag 23/4
Frukost innan utcheck från hotellet. Buss till vingården CHATEAU DE SAINT-MARTIN CRU CLASSE. 
Chateau Saint Martin ligger i hjärtat av Provence är idealiskt beläget mellan Medelhavskusten (Saint Tropez  ca 25km och 79 km från Nice) och Gorges du Verdon i norr.
Här får vi en ost & vinprovning. (4 viner samt 4 olika ostar ingår) Efter provningen har vi en trevlig pickniklunch i trädgården. Lunch inkl vatten, bröd, 1/3 flaska vin och kaffe. Efter lunchen fortsätter färden till en vingård där vi ska bo 1 natt.
Domaine Rabiega Vineyard & Hotel**** (23-24/4)
Domaine Rabiega(som tidigare ägdes av Svenska vin & sprit) har 26 rum inredda med möbler och prydnadsföremål köpta från antikaffärer. Det finns även en utomhus pool öppen från April till oktober.
Efter incheckning har vi vinprovning av 3 av vingårdens viner. På kvällen är det middag på hotellets restaurang. Middag inkl ½ flaska vin, vatten och kaffe

Onsdag 24/4
Efter frukosten checkar vi ut för tur till Cannes. Här tar vi en båttur(ca 20 minuter) över till St Honorat. Ön välkomnar sedan 16 -talet  ett kloster för cistercianförsamlingen.
Ön är privat egendom och hör till klostret som har ett 20-tal munkar som lever och arbetar på ön. Munkarna i Abbaye de Lerins har gjort vin med passion och konst sedan medeltiden . Alla processer ( beskärning , borttagning av oönskade knoppar och druvskörd) utförs för hand. Området är cirka 19 hektar, planterade med hälften Chardonnay och Clairette för vita viner och med Syrah och Mourvèdre för röda viner .Dessutom producerar munkarna olivolja och odlar lavendel på ön.
Här har vi en vinprovning följt av en lunch på Restaurant La Tonnelle som är den enda restaurangen på ön. Lunch inkl ½ flaska vin (rosé), mineral vatten och kaffeEfter lunchen är det dags att lämna ön och åka vidare till Antibes.
Här checkar vi in på mysiga boutiquehotellet Hotel & Spa La Villa Port dÁntibes****(24-26/4)
Detta 4-stjärniga boutiquehotell är idealiskt beläget i Antibes, ett stenkast från hamnen och stenmurarna i gamla stan. Varje våning avger en doft av avlägsna horisonter med tyger från det berömda huset Christian Lacroix.

Torsdag 25/4
Efter frukost har Marie en rundvandring i mysiga Antibes.
På kvällen har vi en avskedsmiddag på den gastronomiska restaurangen Restaurant Le Figuier de Saint-Esprit. En mysig restaurant med en Michelin-stjärna. Restaurangen drivs av den berömda kocken Christian Morisset. Raffinerad matlagning baserad på lokala produkter av hög kvalitet. Restaurangen består av en matsal inredd i modern stil samt en uteplats med ett vackert fikonträd. Middagen inkl ett glas champagne som aperitif, en amus-bouche, 3 -rätters middag med 3 glas vin, vatten och kaffe.

Fredag 26/4 
Frukost och utcheck. Upphämtning kl 10,15 vid hotellet för transfer till flygplatsen.
Flyget avgår från Nice 13,30.

PRIS: 29 550:-/person inkl flyg med incheckat bagage, program och måltider enligt ovan samt del i dubbelrum med frukost.

Vid bokning behövs samtliga namn enligt pass, adress, mobil samt mailadress.
Anmälningsavgift på 10 000:-/person, slutbetalning 40 dagar innan avresa.

Max 30 platser. Först till kvarn.