Kryssningsfantast som jag är var jag tvungen att testa på en lång-kryssning. Sagt och gjort. Drog med mig familj, massa vänner och kunder från olika delar av landet till Los Angeles.

 

Vi tillbringade 2 nätter i Marina del Rey. Självklart ska det utforskas till fots på morgonen innan staden vaknar till liv. Att springa mellan Marina del Rey och Santa Monica beach är ca 6 km. Fantastisk sträcka! Fina väggmålningar och coola hus längs strandpromenaden.

Det finns mycket att göra i Los Angeles….

Tips!
Hoppas på en hop on-hop of bus och åk runt staden.
Bästabilden på Hollywood-skylten får man vid Kodak
TheatreTesta coola utegymmet vid Muscle beach, Venice
Shoppa loss vid stora outletet Outlet at orange (drygt 120 butiker)

Efter 2 nätter mönstrade vi på vårt fartyg Celebrity Eclips för 15 nätters kryssning. 5 dagar till havs innan vi nådde vårt första stop; Hilo(Big Island)

Här är det grönt och frodigt med regnskog och vattenfall

Nästa stopp; Kailua Kona. Stor skillnad. Här är mer en liten mysig turistort. Fler fina stränder där vi stannade och snorklade på en av dem. Här såg vi massa färgglada fiskar och även en sköldpadda. Riktigt häftigt! Favoritstoppet! <3

Tredje stoppet var Maui. Ännu en mysig ort med fina stränder, mysiga butiker och även här finns ett outlet. Grönt och frodigt.

   

 

Sista ön vi besökta var Oahu med storstaden Honolulu. Stor kontrast till de andra öarna. Här gick vi uppför Diamond Hill. Tuff vandring uppför men en fantastisk utsikt som belöning när vi väl var uppe. Fast bästa belöningen var nog ananas-glassen efteråt 🙂

Sen väntade ytterligare 5 dagar till havs med fantastisk mat, träning på gymmet, promenader uppe på soldäck, massa kortspel och så massa roliga tävlingar anordnade av personalen.

Innan vi kom fram till Los Angeles igen hade vi ett stop i Mexico, Ensenada. Vi hade 2 måsten på listan väl iland: Dricka Margeurita och äta Tacos.

Om jag tyckte det var för länge att vara ute till havs totalt 10 av 15 nätter? Absolut inte.

PS! Kan man ha för många bilder på palmer och blå himmel? Absolut inte.