Vi har ett nytt samarbete med svenskägda Destination Indonesia.
De erbjuder en mängd olika rundresor men också skräddarsydda efter ERA önskemål


BALI & LOMBOK 12 dagar

Bali och Lombok är två av de mest kända öarna i den indonesiska övärlden och lockar besökare med sina unika kulturella arv och naturliga skönhet, vardera med sin egen unika charm och atmosfär. Bali, även kallad ” Gudarnas ö”, är känd för sin rika kultur, färgstarka cerem onier och konstnärliga traditioner. Ön präglas av sina majestätiska tempel, frodiga risfält och en varierad topografi som sträcker sig från vulkaniska berg till pittoreska stränder. Med en livlig atmosfär och en bred skara turistattraktioner, erbjuder Bali resenärer en möjlighet att fördjupa sig i indonesisk kultur samtidigt som de njuter av avkopplande stunder vid havet.
Å andra sidan är Lombok mer avskil t och har e n lug nare atmosfär. Beläget öster om Bali, bjuder Lombok på orörd skönhet och en mindre exploaterad kustlinje. Här möts besökarna av vita sandstränder, turkosblått vatten och en autentisk insikt i det lokala livet. För de äventyrslystna finns det möjligheter till v andringar genom grönskande dalar och upp till toppen av den imponerande vulkanen Rinjani. De tre små Gili öarna, som tillhör Lombok, utgör en kontrast med
sina avslappnade stränder och fantastiska koral lrev som lockar dykare och snorklare från hela världen.
För resenärer som planerar att utforska båda dessa öar erbjuder en färjeöverfart en smidig och naturskön koppling mellan Bali och Lombok. Sammantaget tillgodoser denna kombination av destinationer olika intressen, från kulturella upplevelser till naturskön a äventyr och avkopplande stranddagar.

Dag 1
✈️
Ankomst Bali
🚗Direkttransfer till Ubud
🍴Inga
🛌Green Field, Bale Sukat

Dag 2
🚗Kintamani
🍴Frukost, Lunch
Cykeltur i Kintamani

Börjar dagen med en hotellupphämtning och ta sikte på Penelokan nära Kintamani för en härlig frukost med fantastisk utsikt över Mount Batur och dess kratersjö. Hoppa sedan på en mountainbike och cykla nedför lugna stigar och vägar genom charmiga byvägar, där du får uppleva det balinesiska vardagslivet och den vackra landsbygden.
Trampa genom frodiga skogar, plantager fyllda med balinesiska grödor och små byar, med stopp längs vägen. Besök en balinesisk hem för att bevittna det lokala livet, utforska en bytempel med ett massiv t banyanträd och ta en kort promenad genom risfälten för att se bybor i arbete. Avsluta ditt äventyr med en läcker balinesisk lunch på en lokal restaurang. Denna heldagstur erbjuder en blandning av kulturella, ekologiska, pedagogiska och kulinariska upplevelser. Den är anpassningsbar efter ditt schema och ger flexibilitet för ett rikt och fördjupande äventyr i Kintamani.
🛌Green Field, Bale Sukat

Dag 3
🚗 Resan med ”Ät, Be, Älska”
🍴 Frukost, Lunch
Fördjupa dig i den autentiska kulturen, traditionerna och livsstilen på Bali, inspirerad av essensen i ”Ät, Be, Älska”, en bok skriven av Elizabeth Gilbert och senare anpassad till en film med Julia Roberts i huvudrollen.
Börja din tematiserade resa genom att omfamna aspekten av Bön, träffa en traditionell schaman för en speciell balinesisk välsignelseceremoni och konsultera en astrolog med hjälp av antika tekniker för att få insikter om din framtid.
Fortsätt till Ät delen av ditt äventyr med en praktisk matlagningsklass ledd av lokala kockar på en ekologisk restaurang. Utforska balinesiska kulinariska traditioner och njut av en fest av traditionella rätter till lunch.
Avsluta din tematiserade dagstur på Bali med en touch av Kärlek genom att unna dig en timmes balinesisk massage. Erfarna terapeuter kommer skickligt att smälta bort trötthet eller spänningar, och få dig att känna di g som förnyad. Därefter återvänd er du till ditt hotell för avkoppling eller självständig utforskning av Ubud.
🛌Green Field, Bale Sukat

Dag 4
🚗Ubud Padang Bai
🛥Padang Bai Gili Air
🍴Frukost
Transfer till Padang Bai för att ta båt till Gili Air.

Snorkling och Strandliv
Gili Air är en av de tre Gili öarna som ligger utanför Lombok s kust. Denna lilla ö omfamnas av vit sand, turkost vatten
och livligt undervattenliv. Gili Air erbjuder en avslappnad livsstil, medan Gili Trawangan är valet för dem som gillar livliga kvällsfester.
🛌 Vyaana Resort, Deluxe Room

Dag 5
⛱ Gili Air
🍴Frukost
Njut av lediga dagar på Gili Airs idylliska stränder. Varva ner, simma och njut av öns charm. Gili Air lockar med sina lugna stränder och natursköna omgivningar. Ön erbjuder en avkopplande atmosfär och harmonisk balans mellan avslappning och aktiviteter.

Stränderna på Gili Air är idealiska för avkoppling med mjuk vit sand och turkosblått vatten.
Besökare kan njuta av soliga dagar, simma i det lugna havet och utforska färgglada strandbarer längs kusten. Ön är populär bland snorkel och dykentusiaster,
med omgivande korallrev och möjligheter till snorkelturer och dykkur. Utforskning till fots eller med cykel är enkelt, med en lugn och miljövänlig atmosfär då motorfordon är förbjudna.
Gili Air erbjuder också en mångsidig matupplevelse, från indonesiska specialiteter till färsk fisk och internationella rätter. Yoga och hälsoretreats är populära, med många centra som erbjuder klasser och spabehandlingar. Trots sin lugna atmosfär har Gili Air ett levande nattliv med strandbarer och livemusikscener. Ön kombinerar perfekt stillhet och äventyr för en tropisk upplevelse i Indonesien.
🛌Vyaana Resort, Deluxe Room

Dag 6
🛥Gili Air Bangsal
🚗Bangsal Tetebatu
🍴Frukost, Lunch
En lokalbåt från Gili Air till Bangsal , följt av en transfer till Tetebatu, med ett stopp vid Benang Stokel och Benang Kelambu vattenfallen. När du anländer i området, börja turen med en kort promenad från parkeringsplatsen till Benang Stokel vattenfallet . Det syns efter bara cirka 10 minuters promenad! Gå nerför några trappsteg för att beundra dess tvillingkaskader.


Fortsätt sedan till Benang Kelambu vattenfallet , bara ytterligare 30 minuters promenad längs en mestadels platt stig som så småningom leder till fallen. Namnet ’Kelambu’
betyder ’myggnät’ på indonesiska och syftar på hur vattenfallets kaskader sprider vatten droppar. Vid Benang Kelambu finns en vacker pool där du kan ta ett dopp, så kom ihåg att ta med badkläder. På vägen kan du, om du har tur, få syn på några apor av arten ”Javan Langur”Langur”, även kända som svart a bladapor, uppe i det löviga taket ovanför.
🛌Flush Harmony, Standard Bungalow

Dag 7
🚶🏻 ♂️Tetebatu
🍴Frukost, Lunch
En promenad genom Lendang Nangka. Lunch på Pringgasela (Erwins hus) Stopp vid traditionell keramik och bambuflätade produkter i Masbagik.
Tetebatu är en pittoresk by belägen på andra sidan Mount Rinjani, cirka 800 meter över havet. Byn erbjuder fantastisk utsikt över risfälten och är känd för sina kulturella sevärdheter. I byarna i detta område finns skickliga traditionella Sasak hantverkare som skapar produkter som intrikat korgvävnad och keramik.
Resan börjar med en promenad från hotellet, med en lokal guide. Den 3 timmar långa promenaden täcker risfält, plantager, små byar (kampong), bevattningskanaler och lokala aktiviteter. Efter promenaden kör vi till Pringgasela, där Ibu Anna på Kebun Erwin kommer att förbereda en läcker traditionell Sasak lunch åt dig i trädgårdsretreatet.
Utforska byn Pring gasela för att se traditionell vävning.
På vägen tillbaka till Tetebatu stannar vi i Masbagik, en by som fortfarande producerar traditionell keramik från Lombok, och fortsätter sedan till Loyok by, känt som centrum för bambuflätning. Gör en kort promenad, och den vänliga lokalbefolkningen kommer gladeligen att visa dig hantverksprocessen.
🛌Flush Harmony, Standard Bungalow

Dag 8
🚗Tetebatu Bangsal
🛥Bangsal Sidemen
🍴Frukost
Transfer från Tetebatu till Bangsal för att ta snabbåt till Padang Bai, Bali. Transfer till hotellet i Sidemen.

Sidemen, där fantastiska risterrasser, vattenfall i flera nivåer och fridfulla tempel möts i detta pittoreska hörn av Bali. Att utforska Sidemen erbjuder en glimt av en
unik sida av ön, som skiljer sig från den vanliga turistupplevelsen. Fördjupa dig i det lokala livet i denna lantliga miljö;lokalbefolkningen är vänliga och välkomnande, ler och vinkar ofta när du passerar. Det är en underbar chans att koppla samman med samhället och få en djupare först åelse för de balinesiska människorna och deras rika kultur.
🛌Alamdhari, Deluxe Room

Dag 9
🚗Sidemen
🍴Frukost
Dagstur till Lempuyang templet, Tirtagangga och Tenganan byn. Lempuyangtemplet, en andlig pärla och anses vara det äldsta hinduiska templet på ön. Beläget
1775 meter över havet på Mount Lempuyang, består templet av sju helgedomar och erbjuder en fantastisk utsikt. Efter att ha klättrat 1 500 trappsteg, når man toppen av templet och dess bambuskogar som levererar heligt vatten. Att besöka Lempuyang är en magisk upplevelse, med dess Himlens Portar som symboliserar förbindelsen mellan naturen och det gudomliga. Att gå upp för trapporna ger en känsla av prestation och ger tid att uppskatta templets alla nivåer och de hisnande vyerna. Himlens Portar fungerar som en påminnelse om den djupa länken mellan mänskligheten och det heliga.
Resan fortsätter till Tirta Gangga, en gång ett kungligt palats kän t för sina natursköna vattenanläggningar. Byggt 1946, under regeringstiden av den sista kungen av Karangasem, ligger detta komplext på den sydöstra sluttningen av Mount Agung, Balis högsta berg. här erbjuds en uppfriskande flykt från den tropiska värmen.
🛌Alamdhari, Deluxe Room

Dag 10
🚗Sidemen Canggu
🍴Frukost
Risterrasser och Tanah Lot templet. Ta dig en stund att utforska de frodiga risterrasserna i Sidemen. Se lokala bönder i arbete och lär dig om bybornas vardagsliv. De gröna dalarna verkar oändliga, med vulkanen Agung som ger en fantastisk bakgrund.
Sedan åker du vidare till Canggu. På vägen stannar du vid Tanah Lot utanför Balis västkust . Där finns det antika Pura Tanah Lot templet, en berömd plats för
fotografering. Känd för sin karakteristiska placering vid kusten och fantastiska utsikter under solnedgång ar , är den hinduiska helgedomen på den klippiga höjden en
måste se ikon för Bali.
🛌The Calmtree Bungalow, Standard Bungalow

Dag 11
⛱Canggu
🍴Frukost
Egen tid i Canggu. Canggu, en kustby på Balis södra kust, ligger cirka 10 kilometer norr om Kuta. Den erbjuder en avslappnad atmosfär för middagar, kulturella upplevelser och strandaktiviteter. Strandområdet rymmer två huvudsakliga sekelgamla tempel, Pura Batu Bolong och Pura Batu Mejan.

Canggu är en trendig plats som föredras av digitala nomader och har coola kaféer, strandrestauranger, yogastudior och kreativa vibbar. Det är en perfekt plats
på Bali för att ta hand om sig själv och för att träffa andra resenärer. Njut av läcker mat, fånga bra vågor eller koppla av i livliga strandbarer medan du ser solnedgången över Indiska oceanen.
🛌Calmtree Bungalow, Standard Bungalow

Dag12
🚗Canggu Avresa
🍴Frukost
Avsluta din upplevelse med frukost på hotellet och transfer till Denpasar flygplats. Därifrån flyger du till din nästa destination alternativ hemåt.

PRIS från 32 890:-/person del i dubbelrum

Inkluderat
•Direkttransfer flygplats Ubud med engelsktalande chaufför
•Cykeltur Kintamani (privat) inklusive transport och lunch
•Bil Ubud med engelsktalande chaufför
•Direkttransfer Ubud Padang Bai ( delad )
•Snabbåt Padang Bai Gili Air
•Häst hamn hotell hamn Gili Air
•Lokal båt Gili Air Bang sal
•Bil Lombok 3 dagar (1 3 personer med engelsktalande chaufför, 4 6 med engelsktalande guide)
•Lunch Pringgasela
•Lokal guide Pringgasela
•Lokal guide Lendang Nangka
•Lokal guide Benang Stokel och Benang Kelambu vatttenfallen
•Snabbåt från Lombok till Bali
•Transfer Padang Bai/ Serangan Sidemen (delad)
•Bil östra Bali med engelsktalande chaufför
•Bil Sidemen Canggu med engelsktalande förare
•Direkt t ransfer Canggu Airport Denpasar med engelsktalande chaufför
•Allt boende enligt program (baserat på tvåbäddsrum/dubbelrum)
•Alla måltider som nämnts (Frukost, Lunch, Middag)
•Alla entréavgifter och d onation er under resan
•Klimatkompensering för aktiviteter
*Flyg från Köpenhamn med incheckat bagage

Exkluderat
•Ev Försäkring
•Personliga utgifter
•Alla drycker
•Visumavgifter och/eller visumtillstånd
•Dricks
•Övriga utgifter som inte nämns i resplanen