Safari i Kenya innebär stora outforskade ytor, där du kan vara ute en hel dag utan att knappt möta andra turister. Det innebär också möten med fantastiska djur som inte är blyga, då jakt är förbjudet i landet. De tillåter dig närgångna möten och upplevelser du bär med dig hela livet.

Masai Mara – Här är det relativt grönt och mängder av djur. Att få se zebror, giraffer, flodhästar, apor, olika antiloper, bufflar, elefanter och lejon hör till vanligheten. Det finns också chans att se leopard, geopard och noshörningar om man stannar flera dagar. Du kommer i alla fall garanterat se många djur och få med dig härliga minnen hem.

Tsavo – Ett oändligt område som är torrare än Mara och jorden är rödbrun här. Det gör att även djuren fått en brunare färg. Tex elefanterna ser bruna ut i förhållande till de gråa Mara-elefanterna. Just elefanterna trivs här och Tsavo kallas för ”Home of the Elephants”. Det är inte ovanligt att få se många och äldre elefanter med stora betar som väger upp över 50kg styck. Även här har man möjlighet att träffa på lejon, leoparder, flodhästar, noshörningar, antiloper, bufflar, apor, geopard och zebror med lite brunare färg pga jorden. Här dras djuren till vattenhålen och det är också där man får de bästa mötena. Lite glesare med djur pga den stora och torra ytan.

Bäckman & Berg har avtal med tre mindre och väldigt unika lodger här i Kenya! De har även ett massivt arbete med att bygga skolor och att anställa lokalbefolkningen för att skapa hållbarhet och självförsörjande familjer. 60USD/gäst/natt går direkt till deras välgörenhetsorganisation. Du kan därmed med gott samvete njuta av din safari och samtidigt veta att du skapat möjligheter för ett barn att gå i skolan eller sysselsättning för deras föräldrar.

INSTINCT OF THE MARA – Ett litet och genuint lodge med totalt 9 tält varav 2 sviter. Dusch och toalett i varje tält. Här ingår all mat och måltidsdryck samt att alla gäster har en egen jeep och ranger. Man bestämmer själv hur ofta och länge man vill vara ute på safarin. Här finns inga tider att hålla om man inte själv vill det. Service och flexibilitet är lodgens ledord och i huvudbyggnaden kan man hälla upp sin egna drink om man önskar, och sedan sätta sig med en bok. Emellanåt kommer det elefanter, zebror, leoparder och apor som vill hälsa på men de håller lite avstånd och det finns alltid någon Masai i närheten. Den ena sviten ”The Forest” har riktiga dörrar och ett vardagsrum samt två tält-sovrum med varsin toalett. Den andra sviten ”The Villa” är mer som ett hus och den har en egen pool. Sviterna kostar 3000:- extra per person/natt i högsäsong och 1500:-/person/natt i lågsäsong.

KIPALO HILLS, TSAVO WEST – Uppe på en höjd med fantastisk utsikt över Kilimanjaro, ligger denna underbara lodge. Huvudbyggnaden har underbar design och flera sköna platser att slappa på inkl en svalkande pool. Nedanför lodgen finns ett välbesökt vattenhål. Även här finns det endast 9 tält varav 2 sviter. I standardtälten finns toalett och sk safari-dusch som kräver påfyllning av innan användning. Sviterna har stor komfort och är något utöver det vanliga. Den ena sviten ”The Rock” har fortfarande en ”tältkänsla” men betydligt större och ett stort, öppet badrum med riktig dusch. Den andra sviten ”The Villa” är mer som ett hus och där finns förutom en stor terass, även en takterass med möjlighet att sova under stjärnorna.  Sviterna kostar 3000:- extra per person/natt i högsäsong och 1500:-/person/natt i lågsäsong.

CARDAMOM HOUSE, VIPINGO (KUSTEN) – Efter några dagars safari är tanken att man ska ta sig ut till kusten och slappna av på detta otroliga Boutique-hotell i Kuruwitu Beach, norr om Mombasa intill havet. Endast 10 rum fördelade på 3 byggnader (The Tower, Villa Shela och Villa Lulu). Du välkomnas av två vackra Ridgebacks även kallade Lejonhundar. Alla rum är olika storlek och design, samtliga med privata balkonger eller terrasser. Hotellet byggdes 2019 och man beslöt sig för att behålla alla större träd, som återfinns i hotellets reception, en trappa, ett par badrum och ett par terrasser. Hotellets värdinna placerar ut sina gäster efter ålder och intresse. Oavsett vilket rum du har, finns det mängder av gemensamma miljöer att slappna av på. Hotellet har en härlig pool och en personlig tränare som håller stretch-, yoga, eller andra träningsformer samt massage. Här kan du välja att inte inkludera middagar och dryck men köket, som består av endast kvinnor, lagar mat utöver det vanliga och kan varmt rekommenderas. Middagarna dukas upp på olika platser varje kväll alltifrån huvudbyggnaden, den fantastiska pergolan eller i trädgården kring en öppen eld. Här kan man sola, bada, snorkla, paddla kajak eller spela golf på närliggande PGA Baobab-banan Vipingo Ridge, där du kan få sällskap av både apor och giraffer.

Att resa hit: Den mest populära tiden är vid den stora migrationen, som brukar infalla i september. Det är djuren som bestämmer när de vill röra på sig, så inget man kan garantera. Det regnar mest i april-maj samt i november men, det är inte ihållande så det går egentligen att resa hit hela året. Masai Mara är lite svalare, speciellt på natten och morgonen. Tsavo och Vipingo (kusten) är varmare. De stora internationella flygplatserna är Nairobi och Mombasa vid kusten. Man kan välja att antingen flyga inrikesflyg från Nairobi-Masai Mara eller köra en 3-4h väg på relativt dåliga vägar. Mellan Mara-Tsavo flyger man inrikesflyg (oftast små plan med 12 platser) som tar 1h 45min. Från Tsavo-Vipingo (kusten) kan man köra ca 3h varav de första 1,5h är genom nationalparken, därefter bättre vägar. Från Vipingo-Nairobi går det inrikesflyg, endast 10 min från Cardamom House.

Prisexempel:

Kombinationsresa 3 nätter i Masai Mara, 3 nätter i Kipalo Hills samt 3 nätter i Cardamom House:

Högsäsongspris – ca 103 500:-/person      Lågsäsong – ca 78 500:-/person

Allt inkluderat på Instinct of the Mara och Kipalo Hills dvs 3+3 nätter där både mat, dryck och safari ingår. Helpension på Cardamom House vid kusten. Flyg från Arlanda/Kastrup samt alla transfers.

Valfritt tillägg för businessclass fr ca 30 000:-/person – Enkelrumstillägg tillkommer

För exakta prisförslag och platstillgång – Maila/Ring oss!