QATAR 

Vi besöker landet i början av juni för at uforska så mycket vi hinner under 4 dagar. Under vårt besök här, kan vi inte låta bli at jämföra landet och huvudstaden Doha, vid Dubai i Förenade Arabemiraten. Vi upplever at Doha är et mindre och mer greppbart, Dubai. Vackra skyskrapor, stränder, marknadsplatser (souk) och ökenklimat.


När det kommer alkohol, ligger Doha lite efter sin storasyster Dubai. Alkohol tillåts tack vare turismen men, går endast at köpa på vissa hotells barer. Vill man dricka alkohol under sit besök, behöver man alltså välja rät hotell. Det är inte tillåtet at föra in alkohol i landet. Maten har influenser från hela världen och det finns en hel del riktigt bra restauranger här!

Var ska man bo när man är i Doha? 
Antingen ska man bo mitt i smeten, så nära Souq Waqif som möjligt. Souq Waqif eller ”socken” som den kallas är ett jättemysigt område med massa mysiga gränder, restauranger, butiker och bazarer. Vi bodde på Alwadi Hotel som ligger precis mitt emot ”socken”. Bara en gångtunnel under vägen så var man framme. Hotellet har även en egen takbar, pool och en trevlig restaurang.

Vill man bo vid stranden var Waldorf Astoria ett favorithotell.

Fuwairit Kite Beach **** (FKB)


Då Qatar är et relativt litet land hinner man med att åka från norr till söder under en och samma dag. Reser man tex en timme norr om huvudstaden Doha, kommer man till ett område perfekt för kite surfning.  Här har man nyligen öppnat ett avslappnat surf-hotell som dessutom serverar alkohol. (FKB)  Riktigt coolt ställe! Här har de grymma förutsättningar för kite-surfing. Senaste utrustningen och fantastiska instruktörer. Här finns också ett fullt utrustat gym och 2 padelbanor.

I närheten finns det ett mangrove-område där man kan paddla kajak, vilket var en oväntat härlig aktivitet. I kristallklart vatten paddlade vi i gångar av grönska i kvällssolen.


Vi testade också ökensafari där vi fick en skräckblandad tur med auktoriserade förare genom sanddynerna. Den unika upplevelsen av at se öken möta havet, gav möjligheten till ett dopp vid en vacker oas efter vår åktur. Det går också bra att övernata här i lyxiga tältliknande rum.

Sista kvällen var vi på W Doha och åt. Asian fusion. Magi.

Vi lämnar Qatar fulla av fantastiska upplevelser och en övertygelse om at vi vill åka hit igen!