Nu har både maj och snart hela juni susat förbi oss och vi reflekterar över en period där världen nästan stod helt stilla. Men ändå en tid som gett oss stora förhoppningar om framtiden!

April handlade mest om att hjälpa strandsatta svenskar att ta sig hem, då deras (tidigare) oftast internet-resebyrå inte ens svarat dem. I maj och juni har vi på allvar tagit steget vidare i vår plan och haft kontakt med flera företag angående deras tjänsteresor. Det har resulterat i flera signerade avtal varav några med ordentlig resevolym. Vi har därmed haft all anledning att fira och att se fram emot en hektisk höst.

Att det är oroligt i resebranschen förstår nog alla. Men att det då ringer ett samtal från ett företag i Stockholm, som hört talas om oss, känns ju helt fantastiskt. När det visar sig att de dessutom söker en personlig resebyrå med hög service, blir det såklart en ”perfect match”.

Att lilla Bäckman & Berg i Kalmar får rekommendationer även utanför länet, visar att den centralisering och totala digitalisering som de större resebyråkedjorna satsar på, inte passar alla kunder. Vi behöver inte ta del av alla kunder på marknaden. Missförstå oss rätt, vad vi menar är att det har visat sig finnas tillräckligt med kunder som uppskattar vår personliga service! Det är dessa vi fokuserar på både gällande semesterresan och tjänsteresan!

Nu har midsommar precis passerat och reseavrådan ändrats till det bättre (ur vår och våra kunders perspektiv). Det finns ett ljus i mörkret och efter en härlig svensk sommar, hoppas vi att livet så smått återgår till en bättre version av ”vanligt”. Vi har inget emot att våra kunder reser mindre, dess då större anledning att se till att de resor man gör blir riktigt bra. Det är bättre för miljön dessutom och kanske får oss att uppskatta våra semesterresor ännu mer.

Det kanske inte ska vara ”normalt” att ta weekends till London, Paris, Madrid etc var och varannan månad. Ett önsketänkande är färre flygbolag men, som med stöd från staten, arbetar för ett mer hållbart resande. Det kanske ska kosta mer att flyga, så att flygpersonalen äntligen kan få en skälig löneökning och flygbolagen har råd att satsa vidare på biobränsle och kvalité?

I söndags medverkade Bäckman & Berg på Sweden LiveStream. En talkshow för att stötta musik- och evenemangsbranschen som har det tufft med förlorade intäkter. En väldigt proffsig studio byggdes upp i Kalmarsalen där både lokala samt rikskända artister underhöll. Jag intervjuades angående hur det är att starta en resebyrå mitt under pågående pandemin och om människors behov av att resa. Det går fortfarande att titta gratis på det 1h långa programmet. Kika in på swedenlivestream.se !

Helt fantastiska Lagaylia Frazier och Magnus Bäcklund bjöd på magiska nummer, komikern Hasse Brontén var programledare tillsammans med lokal klippan, Jessica Bergsjö. Lisa Blixt, Johan Mauritzson och Miss Sister gjorde också riktigt bra framträdande! Samtliga uppbackade av Kalmars grymma husband med Ida Seve, Brevestedt, Appelqvistarna och Michael Petersson. TACK för att vi fick medverka!

Njut nu av vårt fantastiska Sverige i sommar, varva ner, reflektera och kom ihåg att ”lagom” i många fall är ett riktigt bra ord!