April var den månad där försäljningen skulle börja ta fart på allvar. Efter två månader var alla pusselbitar på plats. Inför april månad, stod vi redo att fokusera helt och hållet på våra kunder.

Istället för försäljningsrekord, förlängdes UD´s avrådan gällande utlandsresor till samtliga länder. Vi är de första att skriva under på att verkligen ALLA berörs av Covid-19. Dock måste väl ändå resebranschen, vara en av få som faktiskt inte kan erbjuda ”take away” eller ”avstånd mellan kunderna”. Vi får inte ens sälja vår produkt, vilket inte innebär en minskning på 50% eller ens 70% utan från 100% till 0%. Som att säga till en restaurang att vi låser dörrarna på obestämd tid men du kan ta emot bordsbeställningar, förhoppningsvis till höst/vinter… eventuellt…

I april har vi ändå bokat in en hel del resor, med avresor i höst/vinter. Flera avtal är gjorda med lokala företag gällande deras framtida tjänsteresor. Samt att vi faktiskt fått möjligheten att hjälpa flera resenärer hem från sina destinationer. Dessa kunder har ursprungligen inte bokat sin resa hos oss men, har fått problem att lösa sina ombokningarna. Det är inte alltid enkelt att få kontakt med en internet-byrå…

Vår invigning är skjuten på framtiden men, blommor och presenter strömmade ändå in under vår första vecka i nyrenoverade lokalen på Västra Sjögatan 19 i Kalmar. Stort TACK till er alla, det var otroligt uppskattat!

Det är inte aktuellt att börja sälja något annat än resor. Men, vi har verkligen fått utlopp för vår kreativitet. Vi har alltid trott på samarbete mellan olika branscher. Det resulterade bla i att vi tillsammans med fem andra Kalmar-företag, skapade en kampanj på sociala media. Anna och jag agerade modeller för att visa upp kläder, skor och solglasögon, stylade av en lokal frisör och fotograferade av en av Kalmars populäraste familjefotograf. #tillsammansförkalmar

Vi är fortsatt positiva och håller fast vid vår affärsidé som kommer gå stark ur denna kris. Den är nämligen baserad på förtroende och ansvar när det inte blir som man tänkt sig… Varmt välkomna till en personlig resebyrå!