Mitt häftigaste reseminne hittills – Det måste nog ändå vara hur jag firade min 40-årsdag!

Jag älskar att åka skidor och hittills hållit mig till svenska fjällen eller, framför allt, Alperna. Det var lite av en dröm att komma till Aspen i Colorado, USA.

Högt beläget ligger denna lilla, men exklusiva ort, grundad år 1879 som en gruvort för silver. Höjden gör att en löptur här uppe blir lite tyngre än vanligt. Det uppmanas också att dricka rikligt med vatten. På After Ski i Aspen, är det mest champange som flödar. Tur då att man på denna höjd inte tål lite mycket alkohol, utan man blir rätt trött i huvudet efter endast ett glas eller två. Fantastiskt roligt att se alla piffade personer som kommer direkt från skönhetssalongen till After Ski. Päls är väldigt populärt och säljs i flera av de exklusiva butikerna.

Skidåkningen då – Jag säger bara MAGISKT! Glest med folk, kanske eftersom liftkorten är väldigt dyra… och inga isiga partier. 

Aspen-Snowmass kallas hela området och det består av fyra system som det går bussar emellan: Aspen Mountain (ligger precis vid staden), Aspen Highlands, Buttermilk och Snowmass. Det finns något för alla typer av skidåkare och erfarenhet. Buttermilk är uttalat för familj och nybörjare. Aspen Mountain och Aspen Highlands är lämpliga för medelgoda åkare till expert. Snowmass är det största systmet och där finns något för alla.

Så till min 40-årsdag, som alltså var mitt häftigaste reseminne. Jag tog liften så högt man kunde på berget Highlands. Vidare med pistmaskin tills den inte kunde köra längre. Därefter fortsatte jag till fots längs en bergskam, upp mot Highland Bowl. Efter att ha hämtat andan och tagit lite foton där uppe på toppen, var det dags att kasta sig ut på en ganska krävande off pist. Väl nere i pisterna igen, helt utmattad, stannade jag på den häftigaste After ski jag varit på. Mitt i backen ligger populära Cloud 9. Här sprutades det Champange och folk stod uppe på borden och dansade. Snacka om ett bra 40-årsfirande!

Jag kan verkligen varmt rekommendera Aspen och är väldigt sugen på att åka tillbaka dit eller till närliggande orten Vail. Det man måste tänka på dock, är att det är betydligt dyrare här än i Europa. Brukar du åka till Alperna varje vinter? Hoppa över ett år och spara till en resa hit. Det är värt det, jag lovar!