En regnig dag i januari tog vi flyget från Kastrup till spanska semesterorten Malaga. Vi skulle testa på en av pärlorna, Nerja.

Från flygplatsen till Nerja tar det ca 50 minuter med bil.

Nerja är känt för bla droppstensgrottorna Cuevas de Nerja dit vi gjorde ett besök en dag. Vi hade en grym guide som berättade allt man kunde tänkas vilja veta. Man kan gå in utan guide också men vill man få den ultimata upplevelsen ska man lägga till för guide. 2 timmar gick snabbt. Mycket intressant.

 

   

Vi bokade in oss på tapasturen till Los Caracoles. Det kostade 20EUR/pers och då ingick bussresan dit och så obegränsat med tapas och öl/vin/bubbel. Fantastisk utsikt ingick också.

 

 

Jag älskar att ge mg ut på morgonen och upptäcka stället jag är på till fots. Tur jag har en man som gillar samma sak. Man hinner se mycket på dessa morgonturer.

 

Höjdpunkten på resan var nog besöket till vingården Haza del Lino. Det tog en dryg timme med buss dit. Här fick vi provsmaka fanstastiska viner framför en varm och skön brasa och till detta passande tilltugg. De tillverkade tom korkarna till flaskorna själva från korkträden på markerna.