Följ med Tinna och en liten grupp äventyrare till Costa Rica!

Det finns få resmål där man kan kombinera fantastiska naturupplevelser med sol/bad i samma resa. Vi börjar med en äventyrsvecka från huvudstaden San José, vidare till Tortugero på karibienkusten, därefter Arenal, Monteverde för att avsluta med en veckas sol & bad på stilla havskusten och Flamingo.

När: 22 Feb – 5 Mar                              Pris:43 700:-/vuxen & 24 500:-/barn (3-12 år)                  OBS! Endast 20 platser!

I priset ingår flyg med KLM från Arlanda, via Amsterdam t/r, all transfer, boende i dubbelrum, utflykter och måltider enligt program. Avdrag för person som sover i 3:e eller 4:e bädd -10 800:-/person.

Valfritt tillägg: Äventyrsdag Arenal fr.1300:-/person & Äventyrsdag Monteverde fr.1900:-/person (se beskrivning nedan!)

Resan passar bäst för lite äldre barn/ungdomar samt vuxna i alla åldrar, så länge man kan gå obehindrat. Man kan hoppa över aktiviteter om man önskar men, även lägga till ännu fler upplevelser.

Dagsprogram:

28/12: Transfer från flygplatsen till San Jose Palacio (San Jose), 1 övernattning inkl. frukost
(superiorrum)
29/12: Transfer till Evergreen Lodge (Tortuguero, karibiska sidan), 2 övernattningar, inkl. 3 dagliga
mål mat. (dubbelstandardrum) Utflykter Inkl. guidade utflykter till Tortuguero stad, kanalbåtstur
samt hikingtur.
31/12: Transfer till Arenal, 2 övernattningar Hotel Montereal, inkl. frukost
(dubbelstandardrum), Möjlighet att lägga till Äventyrsdag*
2/1: Transfer till Monteverde, 2 övernattningar Hotel Monteverde Country Lodge inkl. frukost
(superiorrum), Möjlighet att lägga till Äventyrsdag**
4/1: Transfer till Flamingo, Margaritaville Flamingo Beach Resort, 7 övernattningar, inkl. frukost
(poolviewrum)
11/1: Transfer till flygplats för hemresa

Valfritt tillägg: Äventyrsdag runt vulkanen Arenal* +1300:-/person

Denna heldag med äventyr börjar med att ni tar en ridtur (ingen tidigare ridkunskaper krävs och det går även att åka bil om man vill) från hotellet till det 72 meter höga vattenfallet La Fortuna. Här kan ni bada i lagunen eller bara njuta av denna otroligt vackra dalgång och vattenfallet som förgyller den. När ni är färdiga så rider ni i sakta mak tillbaka ner mot hotellet medan ni tittar upp mot vulkanen som tornar upp sig framför er. Här har ni nu ca två timmar på er att vila och äta lunch innan ni åker vidare på eftermiddagens äventyr. Efter lunch så är det dags att åka till vulkanens fot där ni kommer att få en guidad tur genom naturen runt vulkanen och även gå upp på den stelnade lavan som tidigare kom från vulkanen. Sedan åker ni vidare till ett vulkaniskt spa där ni bara kan njuta i de olika tempererade, mineraliska källorna som alla är uppvärmda av vulkanens inre. När ni har badat klart så äter ni en inkluderad middag på spat innan ni beger er hem till hotellet. Under hela er dag så kommer ni att åka runt vulkanen på de olika aktiviteterna för att få bästa sikt upp mot toppen. Har ni klart väder kommer ni se röken stiga upp ur kratern. OBS! Allt ni kommer göra under dagen är på säkert avstånd från vulkanens krater.

Valfritt tillägg: Äventyrsdag Monteverdes Regnskog ** +1900:-/person (vill man ta bort linbanan så kostar detta paket istället 600:-/person)

Under er vistelse i Monteverde så kan ni göra en härlig heldag med fyra olika upplevelser i en. Ni börjar dagen med att gå in i regnskogen där man matar kolibris med sockervatten i en liten glänta. Här behöver ni bara sitta och titta på dessa underbara fåglar som otroligt snabbt flyger runt omkring er. I Monteverde finns det 14 olika arter av kolibris och här kan man se dem alla. De minsta är inte större än några centimeter och de största blir ca 15 cm långa, alla i olika vackra färger.

Sedan fortsätter förmiddagen med en hike genom molnregnskogens häftiga natur och här korsar ni dalgångarna på stabila hängbroar och får då även se naturen uppifrån. Monteverde har 2500 olika växter och träd som er guide berättar om under er tur. Om ni har lite tur så kan ni även få se världens vackraste fågel, Quetzal som bara finns på ett fåtal platser i världen och där ibland Monteverdes regnskog.Efter en stärkande lunch som även den ingår i paketet så är det dags för ett besök i Centralamerikas största fjärilsträdgård på hela 2 700 m2. Här finns det beroende på årstid mellan 15-50 olika fjärilssorter samt deras puppor och kokonger. Där ibland den stora och vackra Blå Morpho fjärilen.

Sen så är det dags för det alla väntat på, linbana eller Canopy som man kallar det här. Detta är en underbart rolig och häftig upplevelse för alla åldrar. Man börjar med att ta på sig en bergsklättringsutrustning så man sitter säkert fast i kablarna när man åker. Sedan är det bara att hoppa på linbana mellan plattformarna uppsatta i trädkronorna i regnskogen. Detta är en av de längsta banorna i landet med sina 15 kablar (linor) och 18 plattformar. Alla kan åka canopy gammal som ung. Det går även att ta bort Canopyn från detta paket -1300:-.

Hotellet i Tortuguero, Evergreen Lodge ***

Hotellet i Arenal, Monte Real ***

Hotellet i Monteverde, Monteverde Country Lodge ***

Hotellet i Flamingo, Flamingo Margaritaville ****, ligger precis vid havet och erbjuder både spa, mängder av aktiviteter, restaurang och bar.